کاربرد برنامه Notion در طراحی تجربه کاربری

زمان مطالعه: 14 دقیقه تازه سازی: 159 روز پیش
برنامه notion

شرکت Notion Labs Inc

یک شرکت نرم‌ افزاری آمریکاییه که معروف به توسعه و ارائه نرم‌ افزار Notion هست. این شرکت در سال ۲۰۱۳ توسط ایوان یوری و سیمون تان تأسیس شد. هدف اصلی ایجاد برنامه notion برای این شرکت ایجاد یک ابزار مدیریت اطلاعات چند منظوره و تیمی بود که به کاربران امکان مدیریت و ترتیب داده‌ های مختلف از جمله یادداشت برداری در ux را بر اساس نیازهای شخصی و تیمی فراهم کنه. در این نوشته در مورد کاربرد Notion در UX صحبت میکنیم:

Notion به معنای واقعی یک “جعبه ابزار همه کارست” که در اون میشه اطلاعات رو سازماندهی کرد، یادداشت‌ نوشت، پروژه‌ها را مدیریت کرد، تقویم رو برنامه‌ریزی کرد، و حتی داکیومنت سازی پروژه های نسبتا بزرگ رو انجام داد.

Notion به شکل صفحات و بلاک‌ها عمل می‌کنه. در نوشن میتونیم قالب های مختلفی رو براساس نیازمون انتخاب کنیم و ساختار و فرمت محتوای خودمون رو کاملا شخصی سازی و یا در واقع سفارشی کنیم..

شرکت Notion Labs به مرور سال‌ها تونسته سهم بالایی رو بازار نرم‌ افزارهای مدیریت اطلاعات کسب کنه همینطور تلاش کرده با توسعه محصول خودش و قابلیت‌های جدید، نوشن رو همیشه به عنوان انتخاب اول برای کاربران این حوزه در ذهن ها ثبت کنه. Notion به عنوان یکی از نرم‌افزارهای پرکاربرد در مدیریت پروژه و حتی مدیریت زندگی شخصی شناخته میشه و توسط میلیون‌ها کاربر در سرتاسر جهان استفاده میشه.

قابلیت‌های کلیدی Notion

  • صفحات و بلاک‌ها: در Notion، همه چیز از صفحات شروع میشه. شما میتونید صفحات شخصی یا پروژه‌های گروهی ایجاد کنین و بلاک‌های مختلف رو درون اونها اضافه کنین. این بلاک‌ها میتونن شامل متن، تصویر، لیست‌ها، و خیلی چیزای دیگه بشه.
  • سازماندهی و دسته‌بندی: Notion به ما این امکان‌ رو میده که  اطلاعاتمون رو به ساده ترین شکل ممکن سازماندهی کنیم و با دسته‌ بندی‌ها و زیردسته‌ ها، اطلاعاتمون رو به راحتی پیدا کنیم.
  • مرکز داده یا همون Database: در Notion میتونیم به تعداد نامحدودی دیتابیس بسازیم و از داده های اون دیتابیس به شکلی کاملا پویا در بقیه صفحات و بلاک ها استفاده کنیم. داشتن دیتابیس یک تجربه جدیدی در برنامه های یادداشت برداری بوده که نوشن ارائه کرده.
  • تقویم و برنامه‌ریزی: با قابلیت تقویم Notion، می‌تونیم رویدادها و وظایف (Task) خودمون رو برنامه‌ریزی کنیم و اونها رو با صفحات و دسته‌بندی‌های خودمون هماهنگ کنیم.
  • همکاری تیمی: شما میتونید صفحات و پروژه‌ هاتون رو با اعضای تیمتون به اشتراک بگذارید و نقش‌ها و مجوزهای مختلف رو برای هر همکارتون تعیین کنین. این امکان مدیریت تیم و همکاری آسان رو برای تیم های کوچک یا بزرگ فراهم می‌کنه.

  • قالب ‌های آماده، زیبا و کاربردی: Notion دارای مجموعه ‌ای از قالب‌ های آماده است که به ما کمک می‌کنه به سرعت پروژه‌ های مختلفی رو شروع کنیم. مثلاً، می‌تونید از قالب تحقیقات کاربر، دفترچه یادداشت روزانه، یادداشت های مسافرت و خیلی موارد دیگه استفاده کنیم.
  • جستجو و فیلتر کردن اطلاعات: ابزار جستجوی پیشرفته به ما این امکان رو میده که اطلاعات رو با دقت بیشتری جستجو کنیم نتایج دقیقتری رو ببینیم.
  • همگام‌ سازی با سیستم عامل ها: Notion در اپلیکیشن موبایل، وب و دسکتاپ موجوده، این به ما اجازه می‌ده تا به اطلاعات خودمون از هر کجا دسترسی داشته باشیم.
  • لینک سازی داخلی و خارجی: در نوشن میتونیم به سادگی لینک هایی به داخل صفحات Notion ایجاد کنیم یا به منابع خارجی مثل سایت‌ ها و فایل‌.
  • گالری تصاویر: Notion به ما این امکان رو میده تا تصاویر و فایل‌ های ویدئویی خودمون رو به صورت گالری در بلاک ها و صفحاتمون نمایش بدیم.
  • بورد و چارت‌ ها: از طریق ابزار بورد و و یا چارت‌ ها می‌توانیم فرآیندها، پروژه‌ها و وظایف را به صورت بصری مدیریت کنیم و پیشرفت کار را با چارت‌های گوناگون نمایش بدیم. چیز شبیه با ابزار ترلو Trello
  • فرم‌ ها: Notion به ما این امکان رو میده  تا صفحاتمون رو به عنوان وب ‌سایت‌ ها یا وبلاگ‌ منتشر کنیم و فرم‌ های مختلف برای جمع‌آوری داده‌ داخل اونها ایجاد کنیم.
  • تبدیل به فایل PDF : میتونیم صفحات Notion را به فرمت PDF تبدیل کنیم و یا نسخه‌ های چاپی از محتوا تهیه کنیم.

 

کاربرد Notion در UX

از اونجایی که بخش مهمی از طراحی تجربه کاربری، یادداشت برداری و تهیه مستندات هست، طراحان تجربه کاربری (UX) می‌تونن از Notion به صورت موثر در کارهای خودشون استفاده کنن. در زیر تعدادی کاربرد Notion در UX رو شرح میدیم:

  • مستندسازی پروژه‌ها و تحلیل‌های ux: برنامه Notion به طراحان UX این امکان رو میده تا تحلیل‌ها، مستندات و یادداشت‌های خودشون را در صفحات مخصوص پروژه ‌های UX ثبت کنن و به صورت سریع و مرتب شده  به اونها دسترسی داشته باشن.
  • ایجاد پروتوتایپ و آماده‌ سازی وب‌ سایت‌ ها و اپلیکیشن ‌ها: Notion ابزاری برای ایجاد پروتوتایپ ‌های سریع و ایجاد سناریوهای کاربری (User Flows) هست.
  • مشارکت تیمی و همکاری با سایر اعضای تیم: Notion به تیم‌ های طراحی کمک می‌کنه تا اطلاعات و پروژه‌ های خودشون رو با همدیگه به اشتراک بگذارن. همچنین می‌تونن نقش ‌ها و دسترسی های متفاوتی رو برای اعضای تیم تعیین کنن.
  • تقویم و برنامه‌ریزی: طراحان UX میتونن با استفاده از تقویم Notion، برنامه‌ ریزی جلسات مصاحبه رو انجام بدهند و وظایف سایر افراد تیم رو کنترل کنن و همینطور وظایف خودشون رو مدیریت کنن.
  • گالری تصاویر و نمودارها: Notion به طراحان UX این امکان رو میده تا تصاویر، نمودارها و اسکرین‌ شات‌ های مختلف خودشون رو در یک گالری به صورت زیبا نمایش دهند.

تجربه خودتون در استفاده از این برنامه رو در دیدگاه ها با من و سایر دوستانمون در مدرسه تجربه کاربری در میون بگذارید 🙂

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
حسین همت یار
حسین همت یار طراح محصول

من یک طراحم, علاقمند به دنیای طراحی محصول. درک کاربر و حل مشکلات اونها با راهکارهای هیجان انگیز و خلاقانه رو مهمترین بخش از زندگی کاریم میدونم. با من در دنیای طراحی محصول قدم بزنین :)

اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها